Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2011

Στις 11 Δεκεμβρίου η Ελλάδα χρεοκοπεί...(η Royal Bank of Scotland προβλέπει μαύρα Χριστούγεννα)

H Royal Bank of Scotland (RBS) σε ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της προβλέπει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει κοντά στα μέσα Δεκεμβρίου λόγω της αδυναμίας της ελληνικής κυβέρνησης να εφαρμόσει τις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, ενώ η εξέλιξη αυτή θα πυροδοτήσει βίαιη εξάπλωση της κρίσης.
Ειδικότερα, ο αναλυτής της βρετανικής τράπεζας Harvinder Sian, τοποθετεί χρονικά την χρεοκοπία της Ελλάδας στη μεθεπόμενη επίσκεψη της τρόικας στην Aθήνα για την αξιολόγηση της πορείας του προγράμματος δημοσιονομικής εξυγίανσης που είναι προγραμματισμένη στις 11 Δεκεμβρίου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του Sian ορόσημο είναι η αξιολόγηση της τρόικας στις 11 Δεκεμβρίου και όχι εκείνη εντός Σεπτεμβρίου καθώς η χρεοκοπία θα αποφευχθεί επί του παρόντος για λόγους τακτικής. Ο ίδιος πιστεύει ότι η Ελλάδα μπορεί να δώσει ακόμη μια σειρά από υποσχέσεις στους πιστωτές της και τους ηγέτες της Ε.Ε. να κάνουν τα στραβά μάτια για τελευταία φορά.

"Ο μόνος λόγος που υποψιαζόμαστε πως η αξιολόγηση της 11ης Δεκεμβρίου θα αποτελέσει ορόσημο είναι η υπόθεση πως η Ελλάδα έχει ακόμη μια σειρά υποσχέσεων να δώσει, ενώ οι ρυθμιστικές αρχές έχουν κάθε λόγο να κλείσουν τα μάτια και να ελπίζουν, αφήνοντας μετέωρη την αμφιβολία έως ότου τα πράγματα πάρουν ξεκάθαρη αρνητική τροπή και δεν μπορεί να γίνει τίποτε άλλο", σημειώνει χαρακτηριστικά ο Sian.

Ο αναλυτής βασίζει τις ζοφερές προβλέψεις του στο γεγονός πως η κυβέρνηση αδυνατεί να να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις ενώ οι στόχοι δημοσιονομικής προσαρμογής είναι υπερβολικά αισιόδοξοι, αλλά και πως το ΔΝΤ και η ΕΕ δε θα δείξουν άλλη ανοχή.

Τονίζει πως τα ιδιωτικά κεφάλαια δεν θα επιστρέψουν στις αγορές κρατικών ομολόγων αλλά και τις συνδεόμενες αγορές κεφαλαίων εξαιτίας της διόγκωσης του κινδύνου διάλυσης της Ευρωζώνης ενώ προσθέτει πως η ύστατη λύση θα ήταν "μια τεράστια παρέμβαση της ΕΚΤ στις ευρωπαϊκές αγορές ομολόγων και ενδεχομένως στις ιδιωτικές ομολογιακές αγορές".

Τέλος, η τράπεζα σημειώνει πως αν τελικά δεν γίνει χρεοκοπία της Ελλάδας θα χρειαστεί ένα "κούρεμα" ομολόγων ύψους 50-60%.

 insider
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις