Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Το δελφινάριο, ο Γιώργος και το... μονόπετρο (της μαμάς του)

Η ώρα ήταν περασμένη, η ατμόσφαιρα χαλαρή λόγω της καλοκαιρινής πανσελήνου και ο κύριος πρέσβης αποφάσισε να ανοίξει την καρδιά του στους συνομιλητές του. Ενιωθε άλλωστε ασφαλής από τη σύνθεση της παρέας.
Αίφνης η συζήτηση στην καλοκαιρινή βεγγέρα που είχε στηθεί στην εξοχική κατοικία κορυφαίου παράγοντα του δημοσίου βίου σε κυκλαδίτικο νησί άναψε. Η κουβέντα πήγε στο πολιτικό προσωπικό της χώρας.
«Πρέπει να αναζητήσουμε νέα ταλέντα. Το παιχνίδι με αυτούς δεν βγαίνει. Η χώρα χρειάζεται νέα ηγεσία» απάντησε μόλις οι συνδαιτυμόνες του έκαναν νύξη για τους δελφίνους του Γιώργου Παπανδρέου.
Οταν όμως του ζητήθηκαν σχόλια για τον καθένα χωριστά, Βενιζέλο, Διαμαντοπούλου, Χρυσοχοΐδη, Λοβέρδο, Ραγκούση (μη γελάτε!), Παπουτσή και Ρέππα κλείστηκε και πάλι στο καβούκι του. Μετατράπηκε σε σφίγγα. Η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα το παιχνίδι έχει ανοίξει στο ΠΑΣΟΚ, με πρωτοβουλία του ίδιου του Παπανδρέου που, «όταν παίζεται η καρέκλα του, δεν είναι και τόσο κουτός όσο φαίνεται».
Αντιθέτως, ξέρει πολύ καλά να εφαρμόζει την τακτική τού διαίρει και βασίλευε. Η τοποθέτηση του Βενιζέλου στη θέση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης άλλαξε εντυπωσιακά τους όρους του παιγνίου εις βάρος του υπουργού Οικονομικών και όχι προς όφελός του, όπως πολλοί πίστευαν!

Αντιθέτως, δίπλα στον Λοβέρδο και τον Χρυσοχοΐδη, που είχαν ανοίξει περπατησιά, πλασαρίστηκαν η Αννα Διαμαντοπούλου και ο Γιάννης Ραγκούσης, υποστηριζόμενοι σκανδαλωδώς από συγκροτήματα ΜΜΕ που έπιναν νερό στο όνομα του αντιπροέδρου πριν από το καλοκαίρι.

Ο Παπανδρέου, έχοντας ως άτυπο σύμβουλό του στο παρασκήνιο τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ανέθεσε όλη την ευθύνη των χειρισμών στον Βενιζέλο και τον εξέθεσε για ακόμη μία φορά. Η μετωπική του Μπένι με την τρόικα υπήρξε τόσο σφοδρή που τσαλάκωσε το προφίλ του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος. Αλαζών όπως είναι, ο Βενιζέλος πίστεψε ότι με την ευφυΐα του, την ευρυμάθειά του και τη γοητεία του θα μπορούσε να επιτύχει να κάνει πολιτική διαπραγμάτευση με τον Τόμσεν και την παρέα του.

Αντί αυτού, υπέστη την πολιτική ατίμωση. Υποχρεώθηκε από τον Παπανδρέου να ανακοινώσει σε εθνικό δίκτυο απολύσεις και μειώσεις μισθών που τον εξέθεσαν σε όλη την κομματική αριστοκρατία του Δημοσίου! Εκ των υστέρων, αποδεικνύεται ότι ο Παπανδρέου χρησιμοποίησε ως... δόλωμα τον φιλόδοξο Λοβέρδο για να παγιδέψει στη φάκα της αντιπροεδρίας τον αγχωμένο Βενιζέλο!

Η Διαμαντοπούλου, πάλι, που βγήκε από τη χειμερία νάρκη και προσπαθεί να μπει σφήνα στη δελφινολογία, κέρδισε πόντους και έχασε πόντους στον εσωτερικό εμφύλιο πόλεμο των πασόκων.
Χάρηκε για τη συναίνεση που πέτυχε για το νόμο-πλαίσιο, αλλά γρήγορα της κόπηκε το χαμόγελο εξαιτίας του φιάσκου με τα σχολικά βιβλία. Και θα της κοπεί περισσότερο όσο προχωρούμε μέσα στον χειμώνα και θα φαίνεται η γύμνια στην Παιδεία. Για την ώρα, χαίρει της κάλυψης από συγκροτήματα που κάλυψε ακόμη και το σκάνδαλο με τη ΜΚΟ του συνεργάτη της, αλλά με τα συντροφικά μαχαιρώματα θα αργήσει να ξεμπερδέψει.
Η διαρροή της πληροφορίας για ξένο πανεπιστήμιο όπου σπουδάζει ο γιος της αυτό δείχνει...

Ο Ραγκούσης προσπάθησε να ανοίξει βήμα μετά την... υποβάθμισή του. Επιχειρεί να οικοδομήσει, με αφορμή την κόντρα που έστησε για τα ταξί, την εικόνα του σκληρού και ασυμβίβαστου, αδιαφορώντας για τη ζημιά που έκανε με τα καμώματά του στον τουρισμό και στην οικονομία.Πίσω από την κόντρα του με τον Ρέππα κρύβονται φιλοδοξίες για το μέλλον, καθώς ο Αρκάς πρώην «λοχαγός» επέλεξε να τα έχει καλά με τον κομματικό μηχανισμό παρά να προχωρήσει αλλαγές που του ζητά η τρόικα. Ο Λοβέρδος, πάλι, αμήχανος που το παιχνίδι, μετά τη σταδιακή αποδυνάμωση Βενιζέλου, μεταφέρεται στη γενιά του, έκανε μια λάθος εσωκομματική κίνηση.Τα έβαλε με τους δημοσίους υπαλλήλους που αποτελούν τον κορμό της εκλογικής του βάσης στη Β΄ Αθηνών και αυτό ίσως του στοιχίσει την πρωτιά στις επόμενες εκλογές.
 Ο Χρυσοχοΐδης, για να κρύψει την αποτυχία του με το ΕΣΠΑ, πήγε πρόσφατα στη Γερμανία για να κάνει προσωπικό πολιτικό παιχνίδι, κάτι που πήρε χαμπάρι η οικογένεια Παπανδρέου που τον λούζει με τα χειρότερα κοσμητικά επίθετα - όπου σταθεί και όπου βρεθεί.

Η οικογένεια! Αυτή είναι που κάνει όλο το εσωκομματικό παιχνίδι στο ΠΑΣΟΚ και κρύβει τις αδυναμίες του Γιώργου. Αν δεν αποφασίσει εκείνη υποστολή σημαίας, ο Παπανδρέου δεν φεύγει. Και όταν την αποφασίσει, αυτή θα αποφασίσει για το... δαχτυλίδι (κυρίως η μαμά του, Μαργαρίτα), όπως έκανε και με τον Σημίτη.

Οποια και αν είναι η απόφασή της σε περίπτωση που χρειαστεί, ο διάδοχος που θα προκύψει δεν θα έχει τις άκρες του ΓΑΠ στην παγκόσμια διακυβέρνηση και θα είναι συμβασιούχος. Με εξαίρεση άλλωστε την κυρία (Μπίλντεμπεργκ) Διαμαντοπούλου που οικοδόμησε ένα στοιχειώδες δίκτυο διεθνών σχέσεων στην Ευρώπη, τους υπόλοιπους, μόλις βγαίνουν από τα σύνορα, δεν τους ξέρει ούτε η μαμά τους!
Οι επαφές με τους τοπικούς πρέσβεις που και αυτοί τους χλευάζουν στα τηλεγραφήματά τους δεν αρκούν για να γίνει κανείς ηγέτης στους καιρούς μας...

 Ουρανία Γαλάνου στο dimokratianews
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις