Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2011

Όλα είναι σχετικά...(ακόμη και η θεωρία της σχετικότητας)

Η κίνηση με ταχύτητα που ξεπερνά αυτή του φωτός ήταν, μέχρι σήμερα τουλάχιστον, χαρακτηριστικό των υπερ-ηρώων στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας. Τώρα, ομάδα ερευνητών τού Cern ανακοινώνουν ότι κατέγραψαν σωματίδια που κινούνται πιο γρήγορα από το φως, ξεπερνώντας το απόλυτο όριο ταχύτητας στο Σύμπαν.

Η ανακοίνωσή τους, με αποτελέσματα που ήδη επανελέγχονται εξονυχιστικά, εάν αποδειχθεί σωστή, ενδέχεται να κλονίσει τη θεωρία της σχετικότητας του Αϊνστάιν και μαζί της το οικοδόμημα της σύγχρονης φυσικής.

Οι ερευνητές τού Cern δηλώνουν «έκπληκτοι» και οι ίδιοι με την ανακάλυψή τους, τονίζοντας ότι χρειάζονται τη συνεργασία και άλλων εργαστηρίων στον κόσμο προκειμένου να είναι απολύτως σίγουροι για το εύρημα.

Οπως εξηγούν, εξέπεμψαν δέσμη νετρίνων από το CERN στη Γενεύη και στη συνέχεια κατέγραψαν πόσα από αυτά έφτασαν στο ερευνητικό κέντρο Γκραν Σάσο στην Ιταλία. «Τα νετρίνα διένυσαν την απόσταση των 730 χιλιομέτρων 60 νανοδευτερόλεπτα γρηγορότερα απ'ό,τι το φως», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αντόνιο Ερεντιτάτο της ερευνητικής ομάδας. Σημειώνεται ότι το περιθώριο λάθους είναι μόνο 10 νανοδευτερόλεπτα.
Μόνον άλλα δύο εργαστήρια στον κόσμο μπορούν να προχωρήσουν σε αντίστοιχο πείραμα, το Fernilab στο Σικάγο και ένα ιαπωνικό εργαστήριο που ύστερα από το σεισμό και το τσουνάμι στη Φουκουσίμα δεν λειτουργεί. Ο επικεφαλής του Fernilab, Ρομπ Πλάνκετ, δήλωσε ότι ήδη η ομάδα του εξετάζει τις «συγκλονιστικές» πληροφορίες αλλά στάθηκε επιφυλακτικός.

e-net
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις