Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2011

Μα καλά ποιος είναι αυτός ο Μίκης Θεοδωράκης; (ο Χρήστος Παπουτσής σε κρίση αλτσχάϊμερ)

Διάβασα ότι σε μια πρόσφατη (2/9/2011) λεκτική αντιπαράθεση στη Βουλή του υπουργού Προ-Πο με τον πρόεδρο του Συνασπισμού σχετικά με τον Μίκη Θεοδωράκη, ο υπουργός εξέφρασε το ερώτημα: «Γιατί; Είναι στο απυρόβλητο ο κος Θεοδωράκης; Ποιος είναι ο κος Μίκης Θεοδωράκης που μιλά έτσι για υπουργό της κυβέρνησης;»
Ειλικρινά απόρησα που ένας υπουργός δεν γνωρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη.
Προς στιγμή υπέθεσα ότι τον συγχέει με τον άλλο, τον γνωστό Μίκυ Μάους του Ντίσνεϋ.
Απόρησα που δεν γνωρίζει τον Μίκη Θεοδωράκη, τον γνωστό πολιτιστικό Ογκόλιθο της σύγχρονης Ελλάδας, τον πρεσβευτή της Χώρας στα πέρατα της Υφηλίου που τον γνωρίζουν και τον αναγνωρίζουν σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη, που μπορεί να μη γνώριζαν διαφορετικά την ύπαρξη της Χώρας μας και την έμαθαν από τα έργα του ΜΙΚΗ.

Τώρα αν έχει δικαίωμα να μιλά όπως μιλά για υπουργό της κυβέρνησης, νομίζω ακριβώς επειδή είναι ο Μίκης Θεοδωράκης νομιμοποιείται και έχει κάθε δικαίωμα ακριβώς λόγω του πνευματικού του όγκου, του βίου του και της πολιτείας του, να εκφράζεται όπως νομίζει, είτε μας αρέσει είτε όχι, σεβόμενοι τις απόψεις του, πολύ περισσότερο αν αναφέρεται σε υπουργό, δεδομένου ότι ο υπουργός είναι πολύ εφήμερος, ρευστός και προσωρινός τίτλος, τόσο που πολύ εύκολα αφαιρείται με διάφορους τρόπους από τον κάτοχό του, ενώ στην καλύτερη περίπτωση να διαρκέσει μια τετραετία και μετά πάει, τέλειωσε, με μεγάλη πιθανότητα να περάσει την υπόλοιπη ζωή του στο σπίτι του αναπολώντας τα περασμένα, με τον καιρό άγνωστος μεταξύ αγνώστων, ενίοτε υβριζόμενος, λοιδωρούμενος, ή τιμώμενος, ανάλογα με τον βίο και την πολιτεία του. Γιαυτό καλύτερα ας αφήσουμε το καλάμι στην άκρη.
Μια μικρή έρευνα έστω και από απλό ενδιαφέρον για το ποιος είναι ο ΜΙΚΗΣ, θα μας πληροφορήσει ότι:

Ο Μίκης Θεοδωράκης αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους σύγχρονους ΕΛΛΗΝΕΣ μουσικοσυνθέτες.
Παράλληλα υπήρξε πολιτικός, συμμετείχε στα κοινά είτε ως απλός πολίτης, είτε ως βουλευτής (τις περιόδους 1981-86 και 1989-92) είτε ως υπουργός Επικρατείας (1990-92), θέσεις από τις οποίες τελικά παραιτείται.
(Αλήθεια για σκέψου!! Παραιτήθηκε ενώ άλλοι γαντζώνονται απεγνωσμένα πό την καρέκλα του υπουργού, δεδομένου ότι από το λεξιλόγιο της πολιτικής έχει διαγραφεί η λέξη ευαισθησία, φιλότιμο, ευθυξία, παραίτηση).
Το 2009 ψηφίστηκε ως ο 11ος σημαντικότερος Έλληνας όλων των εποχών, στην τηλεοπτική σειρά Μεγάλοι Έλληνες.
Σε ηλικία μόλις 18 ετών, συλλαμβάνεται για πρώτη φορά από τους Ιταλούς και βασανίζεται.
Μετά την απελευθέρωση τελικά συλλαμβάνεται και στέλνεται εξορία στην αρχή στην Ικαρία και στη συνέχεια στο επονομαζόμενο στρατόπεδο θανάτου, τη Μακρόνησο.
Την 21η Απριλίου του 1967 περνά στην παρανομία και συλλαμβάνεται τον Αύγουστο του 1967. Ακολουθεί η φυλάκισή του στην οδό Μπουμπουλίνας , η απομόνωση, οι φυλακές Αβέρωφ, η μεγάλη απεργία πείνας, το νοσοκομείο, η αποφυλάκιση και ο κατ’ οίκον περιορισμός, η εκτόπιση με την οικογένειά του στη Ζάτουνα Αρκαδίας, και τέλος το στρατόπεδο Ωρωπού. Όλο αυτό το διάστημα συνθέτει συνεχώς.
Τελικά μετά από βλάβη της υγείας του και μετά από διεθνή πίεση αποφυλακίζεται και βρίσκεται στο Παρίσι τον Απρίλιο του 1970..
Αυτά περί ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, και για όποιον ενδιαφέρεται υπάρχουν περισσότερες πληροφορίες στις Εγκυκλοπαίδειες και στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

Τώρα να δούμε ποιος είναι ο περι ου ο λόγος υπουργός.
Σύμφωνα με το βιογραφικό που αναφέρεται σε ιστοσελίδα:
Ο Χρήστος Παπουτσής, είναι Βουλευτής Α’ Αθηνών, Υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ.
Η πολιτική του δράση ( εδώ η ένοια «δράση» θα χρειαστεί εννοιολογική ανάλυση, δηλ. πότε, τι, πως),ξεκινά από τα νεανικά του χρόνια.
Στο αντιδικτατορικό φοιτητικό κίνημα, στις εξεγέρσεις της Νομικής και του Πολυτεχνείου το 1973.
(Ναι, ήταν τότε που με την υιοθέτηση, τη χρήση και εκμεταλλευόμενοι τη μουσική και τα τραγούδια του ΜΙΚΗ, τα χρησιμοποιούσατε σαν υπόκρουση και εμβατήρια ψυχικής ανάτασης, γραμμένα και εμπνευσμένα από προσωπικές του ΣΥΝΘΕΤΗ ταλαιπωρίες, διωγμούς,και άλλους κολασμούς, όπως αναφέρονται παραπάνω και όχι μόνο, αλλά όπως φαίνεται ποτέ δεν φροντίσατε να μάθετε ποιος ήταν ο δημιουργός τους. Τότε, την ίδια περίοδο ο τότε αρχηχός του ΠΑΚ εποφθαλμιώντας την κατάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα γύριζε στα εξωτερικά προσπαθώντας –τάχα- να οργανώσει ένοπλο αγώνα για την πτώση της χούντας, με διαβατήριο που του παρέδωσε στα χέρια ο ίδιος ο Στ. Παττακός. Και αλήθεια δεν αναφέρεται πουθενά στο βιογραφικό του υπουργού αν και πότε βασανίστηκε από τη χούντα, αν και που εξορίστηκε ή σε ποιες φυλακές υπήρξε τρόφιμος).
• Στο φοιτητικό κίνημα Πρόεδρος της Ε.Φ.Ε.Ε. (1978-1980)
(Δηλαδή μετά την «μπόρα» της δικτατορίας).
• Στους κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυση του Κινήματος. στενός συνεργάτης του Ανδρέα Παπανδρέου.
( Ναι εκείνου που κατέλλαβε την εξουσία ξεγελώντας το λαό όχι όπως τώρα με το «λεφτά υπάρχουν», αλλά με το σύνθημα «αλλαγή εδώ και τώρα», χωρίς να διευκρινίζεται αν η αλλαγή θα ήταν προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο και «ο λαός στην εξουσία», όμως τελικά στην εξουσία ανέβηκαν οι «πρασινοφρουροί» κολλητοί, κουμπάροι, μπατζανάκηδες, και γενικά «το περιβάλλον».Τότε που ξεκίνησε ο άκρατος δανεισμός της χώρας, τις συνέπειες του οποίου πληρώνουμε σήμερα όλοι μας.
Ο Επίτροπος Χρήστος Παπουτσής ταυτίστηκε με την πολύπλευρη υποστήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, της βιοτεχνίας, του εμπορίου, της κοινωνικής οικονομίας και της τουριστικής βιομηχανίας.

(Δηλαδή όλων αυτών των επιχειρήσεων που τώρα έχουν κατεβάσει τα ρολλά και έχουν βάλει λουκέτα από τη πολύ και επικοδομητική στήριξη της «σοσιαλιστικής» κυβέρνησης που με τα αλλοπρόσαλλα μέτρα τσάκισε τους μικρομεσαίους, την ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, αφού σοβαρής μορφής βιομηχανία δεν μπόρεσε ποτέ να στεριώσει στη χώρα εξ αιτίας του εργατοπατερισμού και του αρρωστημένου συνδικαλισμού δημιούργησε το κόμμα το γνωστό ΠΑΣΟΚ).
Με την επιστροφή του στην Ελλάδα εξελέγη βουλευτής Α’ Αθηνών στις εκλογές του 2000, του 2004, του 2007 και του 2009.

(ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΟΔΑΠΟΥΣ). Είναι βλέπεις αυτοί που συνεισφέρουν στην ανόρθωση της οικονομίας του τόπου με τα «παραμάγαζα του σεντονιού» που στήνουν σε κάθε γωνιά των ελληνικών πόλεων και πουλάνε τα λαθραία τους για να «γεμίσουν» αδειάζοντας τα ταμεία του κράτους από φόρους που ποτέ δεν έχουν πληρώσει.
Διετέλεσε Υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας (2000-2001) και προώθησε μεταξύ άλλων:

• Την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και του κύρους της Ελληνικής Εμπορικής Ναυτιλίας, με πρωτοβουλίες για την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας,
(Εδώ χρειάζεται ένα πολαπλό ΧΑ ΧΑ ΧΑ,ένα υποτυπώδες και ειρωνικό γελάκι καθώς η ασφάλεια της ναυσιπλοΐας είχε και μια τρομερή επιτυχία, ένα τρομερό αποτέλεσμα με το ναυάγιο και τους 80 νεκρούς του «ΣΑΜΙΝΑ», για το οποίο καμιά ευθύνη δεν ανέλαβε κανένας, ούτε καν ο αρμόδιος υπουργός.)
την προστασία του θαλασσίου περιβάλλοντος και την αναγνώριση της αξίας των Ελλήνων ναυτικών (Αν και νομίζω ότι η αξία των ναυτικών μας δεν έχει την ανάγκη στήριξης από κανένα υπουργό αφού έχει αναγνωριστεί από αρχαιοτάτων χρόνων).
Ως επικεφαλής της Αντιπολίτευσης στο Δήμο Αθηναίων και της Δημοτικής Παράταξης «Όμορφη Πόλη» (2002-2006), με δυναμικές παρεμβάσεις, ταυτίστηκε με το αίτημα των Αθηναίων για ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα.
Τώρα αν λέγοντας ποιότητα ζωής στην πρωτεύουσα εννοούμε τα γκέτο που έχουν δημιουργηθεί στο κέντρο της Αθήνας και δή στο ιστορικό, αν εννοούμε την ανασφάλεια που αισθάνεται ο έλληνας πολίτης που βαδίζει στα πεζοδρόμια της Αθήνας όπου δεν ακούς πλέον ελληνική γλώσσα, αν είναι ποιότητα ζωής το να γυρνάς από τη δουλειά σου στο σπίτι σου και να το βρίσκεις λεηλατημένο, αν είναι ποιότητα ζωής το να αμπαρώνεσαι με κάγκελα και σύρτες το βράδυ για να κοιμηθείς ήσυχος και ασφαλής, σίγουρα η προσπάθεια έχει πετύχει το στόχο της και θα πρέπει ο υπουργός να πλουτίσει την παρακάτω συλλογή των μεταλείων του με ένα ακόμα από την Ε.ΑΛ.Ε. Ε. (ΕΝΩΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ).
Έχει τιμηθεί με:
• Το Ανώτατο Μετάλλιο μετά σταυρού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αυστρίας για τη συνεισφορά του στην ένταξη της Αυστρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (18.05.1995) .
• Το Ανώτατο Παράσημο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Χιλής, το Gran Official του Orden Libertador Bernardo O΄ Higgins για την προσφορά του στην αποκατάσταση της Δημοκρατίας της Χιλής (15.04.1998).
(Αλήθεια κανένα ελληνικό παράσημο δεν υπάρχει;; Δεν βρέθηκε κανένας φορέας να του απονείμει;;Μόνο η Αυστρία και η Χιλή έχουν αναγνωρίσει την αξία του;;)

filologos
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις