Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και "η εποχή των τεράτων" (η αριστερή πλευρά ενός βαθύπλουτου Έλληνα)

Η ταυτοποίηση, του βαθύπλουτου κληρονόμου Παναγιώτη Θ. Αγγελόπουλου με το όνομα που υπέγραφε το άκρως επιθετικό άρθρο κατά του πολιτικού συστήματος και της οικονομικής κρίσης δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση μεταξύ των μελών της οικογένειας Αγγελόπουλου και των στενών τους συμβούλων.
Ο νεαρός Παναγιώτης ο οποίος έχει ήδη επιστρέψει στις ΗΠΑ για να συνεχίσει τις σπουδές του στο Harvard αρχικά υπέστη σοκ όταν ειδοποιήθηκε από φίλους του στην Αθήνα και στη συνέχεια διαπίστωσε μέσω του Google το σάλο που ξέσπασε από τη δημοσιοποίηση του ονόματός του κάτω από το κείμενο «Η εποχή των τεράτων».
Κι αυτό γιατί αφενός θεωρούσε ότι η ταυτοποίησή του ήταν επτασφράγιστο μυστικό και αφετέρου καθώς διαπίστωσε για πρώτη φορά το «ειδικό βάρος» του επωνύμου του.

Η μητέρα του, Γιάννα Αγγελοπούλου, η οποία γνώριζε εκ των προτέρων για τη συγγραφή του άρθρου από τον 20χρονο Παναγιώτη βρίσκεται και αυτή στις ΗΠΑ εδώ και ημέρες προκειμένου -μεταξύ άλλων- να λάβει μέρος στο συνέδριο του ιδρύματος Κλίντον.

Η αντίδρασή της στο αγωνιώδες τηλεφώνημα του -άπειρου σε τέτοιες καταστάσεις γιου της- ήταν απολύτως ενδεικτική του χαρακτήρα, αλλά και των δικών εμπειριών. Γελώντας, τον καθησύχασε και του εξήγησε ότι το να είσαι παιδί του Θεόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου σε τοποθετεί αυτομάτως στο μικροσκόπιο των ΜΜΕ και της κοινής γνώμης.
Αντιθέτως, ο πατέρας του Παναγιώτη, επιχειρηματίας Θεόδωρος Αγγελόπουλος δεν γνώριζε τίποτε για το άρθρο του γιου του. Οταν αρχικά πληροφορήθηκε το περιεχόμενό του και στη συνέχεια διαπίστωσε τον αντίκτυπο που είχε στην ελληνική κοινωνία, προβληματίστηκε. Στη συνέχεια, μετά από «μίνι οικογενειακό συμβούλιο» αλλά και συζητήσεις με στενούς του συνεργάτες ηρέμησε και μάλλον άρχισε να απολαμβάνει και αυτός τον αντίκτυπο της δημόσιας διατύπωσης των ριζοσπαστικών ιδεών του παιδιού του.

Σύμφωνα δε με την άποψη επικοινωνιολόγων τόσο αυτών που βρίσκονται παραδοσιακά κοντά στην οικογένεια Αγγελόπουλου, όσο και άλλων που από καιρό εις καιρό συνομιλούν μαζί τους, ο αντίκτυπος που είχε το συγκεκριμένο άρθρο στην κοινή γνώμη είναι κατά γενική ομολογία και μέσο όρο θετικός. Κι αυτό γιατί σε μια τόσο δύσκολη συγκυρία είναι εντυπωσιακό και ενθαρρυντικό -έστω και σε επίπεδο συμβολισμού- να μιλά ένας νεαρός πολυεκατομμυριούχος για λαϊκές εξεγέρσεις και για αναδιανομές του κοινωνικού πλούτου υπέρ των κοινωνικά ασθενέστερων επικαλούμενος τον Γκράμσι.

Αλλωστε, συμπληρώνουν, σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης εκτιμάται θετικά το γεγονός ότι ένας βαθύπλουτος γόνος αντί να περνά τον καιρό του με σκάφη και μοντέλα στη Μύκονο, όπως η συντριπτική πλειοψηφία της νεόπλουτης Ελλάδας, πέρασε το μεγαλύτερο μέρος του φετινού του καλοκαιριού στην πλατεία Συντάγματος διαδηλώνοντας μαζί με τους αγανακτισμένους για να αλλάξει κάτι σε αυτή τη χώρα.

Επίσης, εκτιμούν ότι θετικός είναι ο αντίκτυπος και προσωπικά στην κυρία Αγγελοπούλου, για πρώτη φορά μετά από πολύ καιρό, καθώς μέρος της κοινής γνώμης την αμφισβητεί τόσο για τον τρόπο με τον οποίο διοργανώθηκαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες, όσο και για την ενασχόλησή της με τα ΜΜΕ, που είχε ως αποτέλεσμα να καταγράψει μια μεγάλη αποτυχία στο παθητικό της.

όλο το άρθρο του Παναγιώτη Αγγελόπουλου, εδώ


iefimerida.
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις