Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2011

Τί θα πει απόψε ο Παπανδρέου...(σίγουρα όχι κάτι που δεν ξέρουμε ήδη)

Χωρίς παροχές αλλά με διάθεση να δείξει ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να συγκρουστεί με όλους και με όλα ώστε να προχωρήσουν άμεσα οι μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι δανειστές μας, προκειμένου να σωθεί η χώρα, θα είναι η σημερινή ομιλία του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, στο πλαίσιο της 76ης ΔΕΘ.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, τα βασικά σημεία στα οποία θα σταθεί ο Γιώργος Παπανδρέου στην  καθιερωμένη ομιλία προς τους παραγωγικούς φορείς της πόλης (στις 8 το βράδυ, στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης) θα είναι:

    Η ανάγκη υλοποίησης όλων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων αλλά και τήρησης των συμφωνηθέντων με τους δανειστές μας.
    Φωτογραφίζοντας τη Ν.Δ. και τον Αντώνη Σαμαρά, ο πρωθυπουργός θα πει ότι η καταστροφή δεν πρέπει να γίνει ευκαιρία για κάποιους. «Θα πρόκειται για τραγικό ιστορικό λάθος να νομίσει κάποιος ότι θα κερδίσει απο την κρίση» θα τονίσει ο πρωθυπουργός και θα επιμείνει ότι «καθένας έχει προσωπική ευθύνη σε όποια πτέρυγα της Βουλής και αν ανήκει».
    Ιδιαίτερη αναφορά θα κάνει στην ανεργία, υποσχόμενος ότι κανένα νοικοκυριό δεν θα μείνει χωρίς μεροκάματο.
    Θα ανοίξει μέτωπο με όσους βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και θα τους καλέσει να τα επιστρέψουν πίσω.
    Θα απευθύνει αυστηρή προειδοποίηση προς τις τράπεζες λέγοντας ότι σε όσες χρησιμοποιήσουν το ταμείο χρηματοπιστωτικής σταθερότητας, το κράτος θα αποκτά λόγο στη διοίκησή τους.
    Θα αφήσει αιχμές και προς τη Δικαιοσύνη για καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων σε υποθέσεις μεγάλου ενδιαφέροντος.
    Θα αναφερθεί στην απόφαση για τη διενέργεια δημοψηφισμάτων, με όλα τα θέματα να είναι ανοιχτά.
    Θα ανοίξει θέμα χρηματοδότησης των κομμάτων και θέμα εκλογικού νόμου για το επόμενο διάστημα.
    Τέλος, ο Γιώργος Παπανδρέου θα ανακοινώσει την δημοσίευση προκήρυξης της Δευτέρα για έρευνα κοιτασμάτων πετρελαίου και αερίου σε Ιόνιο και νότια Κρήτη.

iefimerida
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις