Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Η ΜΚΟ του Σταμάτη Κραουνάκη...(και όμως η Σπείρα-Σπείρα είναι ΜΚΟ)

Στο parapolitiki.com διάβασα για τις ΜΚΟ που η Κυβέρνηση Καραμανλή έδινε χρήματα όσο ήταν στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία. (Και αν δεν μας είχε χρεοκοπήσει, εκτός των άλλων, αυτή η τακτική, σε πολλούς τα χρήματα θα δίνονταν ακόμα). Έτσι λοιπόν λεφτά υπήρχαν για:
Άγιος Μάξιμος ο Γραικός, ΜΚΟ που διοργάνωνε και συνέδρια με ομιλητή τον Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου, 250.000 ευρώ. / Ευρωπαϊκή Έκφραση Ανατολικής Αττικής, του πολιτευτή της Ν.Δ. Νίκου Γιάννη, που η ιστοσελίδα του τελευταία φορά ανανεώθηκε το 2002, 150.000. / Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Οι Φίλοι των Ελληνικών Μαριονεττών, 50.000 ευρώ. / Ψωμιάδειο, 150.000 ευρώ. / ΜΚΟ της Μαργαρίτας Παπανδρέου «Κέντρο Έρευνας και Δράσης για την Ειρήνη» (90.000 και 25.000 ευρώ).

Πριν πούμε για τη ΜΚΟ Σπείρα Σπείρα ας πω ότι το πιο συναρπαστικό της λίστας είναι το ότι ο «Μορφωτικός Σύλλογος της Κάτω Γαρούνας» πήρε 30.000 ευρώ επιχορήγηση, ενώ και ο «Πολιτιστικός Σύλλογος της Άνω Γαρούνας» πήρε ακριβώς το ίδιο ποσό! (Δεν έμεινε παραπονεμένη λοιπόν ούτε η Άνω ούτε η Κάτω Γαρούνα...)
 Επίσης, όπως διαβάζω στο Βήμα επιχορηγήθηκαν: η ΜΚΟ «Άγιος Μάξιμος ο Γραικός» με 150.000 ευρώ, το «Κέντρο Αγάπης Ελευσίνας» με 30.000 ευρώ, Οι «Νηφάλιοι» με 150.000 ευρώ, ο «Κορμοράνος» με 54.600 ευρώ, η «Ευτοκία – Σωματείο Προαγωγής Φυσικού Τοκετού με 30.000 ευρώ, το «Government to you» με 30.000 ευρώ , ενώ με 25.000 ευρώ το «Χοροστάσι», το «Περιβόλι της γιαγιάς» , ο «Γηπαετός ο Πωγωνοφόρος», το «Πολυθέαμα Κρόκο και Λίνο», η οργάνωση «Τόποι, Μύθοι, Άθλοι Ηρακλή», αλλά και ο «Ειδικός Φορέας Θερμοκηπιακής Ντομάτας Σκάλας», «Ακροποδητί» με 25.000 ευρώ, ο «Σόλων για την Σύνθεση και τον Οικολογικό Πολιτισμό στον 21ο Αιώνα» με 120.000 ευρώ, η αμφιλεγόμενη «Αλληλεγγύη» (της Εκκλησίας της Ελλάδος) με 125.000 ευρώ, ο «Ειδικός Φορέας Ποιότητας Εσπεριδοειδών Τρινάσου» με 25.000 ευρώ, ο «Φούρνος Πολυδύναμο Δίκτυο Επικοινωνίας» με 75.000 ευρώ κ.ά.

 Το μόνο που ξεπερνάει βέβαια την Άνω και Κάτω Γαρούνα (αλλά και τον «Ειδικό Φορέα Θερμοκηπιακής Ντομάτας Σκάλας») είναι η επιχορήγηση στη ΜΚΟ του Σταμάτη Κραουνάκη. Αν δεν το γνωρίζατε -και κανείς μας δεν το γνώριζε- η ομάδα Σπείρα-Σπείρα που κάνει μαζί με το συνθέτη συναυλίες και εμφανίσεις σε μαγαζιά δεν είναι μια μουσική, άντε και θεατρική ομάδα.

 Όχι!

Είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση. Και ως τέτοια ευεργετήθηκε απ' την Κυβέρνηση Καραμανλή με, ούτε λίγο ούτε πολύ, 250.000 ευρώ!

Μέσα σε δύο χρόνια - 250.000 ευρώ! Για ποιον άραγε λόγο; Δούλευαν αφιλοκερδώς και χρειάζονταν το κράτος για να τους πληρώνει; Δεν έπαιρναν χρήματα απ' τις εισπράξεις των παραστάσεων και των συναυλιών; Επιδότηση ανέργων (με τόσα πολλά χρήματα;)

 Όλο αυτό βέβαια γίνεται αρκετά ενοχλητικό αν συνδυαστεί με μερικά πράγματα:

Εκλέγεται ο Καραμανλής και βάζει τον εαυτό του Υπουργό Πολιτισμού. Ο Κραουνάκης μιλά στην Ελευθεροτυπία με κολακευτικά λόγια για το γεγονός. Αργότερα αναφέρεται στην Νατάσα Καραμανλή με τα καλύτερα λόγια. Όσο είναι κυβέρνηση ο Καραμανλής (και καθώς με την κακοδιαχείριση και την αδράνειά του οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τη χώρα στην οικονομική καταστροφή) ο Κραουνάκης τα βρίσκει όλα καλά.
Δεν αγανακτεί με την Κυβέρνηση, δεν γκρινιάζει που το κράτος σπαταλά χρήματα σε "ΜΚΟ" σα να μην υπάρχει αύριο, δεν ενοχλείται και πάρα πολύ με κάτι. (Στο ίδιο μήκος κύματος, κατά σύμπτωση και ο Λάκης Λαζόπουλος.)

Μετά την πτώση του Καραμανλή και την άνοδο του Παπανδρέου, ο Σταμάτης Κραουνάκης είναι τρομακτικά εξοργισμένος και όλο και συχνότερα υπενθυμίζει ότι αυτός ψηφίζει ΚΚΕ, όλο και συχνότερα είναι θυμωμένος με αυτή τη χούντα που μας κυβερνά, όλο και συχνότερα βγαίνει στις τελευταίες κουτσομπολίστικες εκπομπές και τον πιάνει αμόκ.Με αποκορύφωμα φυσικά την περίοδο των Αγανακτισμένων, το τραγούδι Κατσαρόλα, τα ντουέτα με το Λαζόπουλο, τις μελοδραματικές δηλώσεις.

Δε σχετίζονται όλα μεταξύ τους - και εξάλλου μετά το τέλος της διακυβέρνησης Καραμανλή και με τους λάθος χειρισμούς της τωρινής που χειροτέρεψε την κρίση ήρθε στο φως το πόσο χάλια ήμασταν οικονομικά.

Όμως πόσο ειρωνικό είναι το να ακους το τραγούδι της "Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης" Σπείρα Σπείρα, "Τα λεφτά"!. Τα λεφτά τα λεφτά, τα μπικικίνια, κι όμως η πορτοφόλα της Σπείρας άνοιγε διάπλατα -και καλά έκανε αφού ο Καραμανλής τα έδινε- και απορροφούσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ χωρίς πρόβλημα. Τότε που το κράτος δούλευε σωστά. Τότε που δε διαμαρτυρόμασταν και δεν αγανακτούσαμε για τίποτα.


lifo













Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις