Κυριακή, 16 Οκτωβρίου 2011

«Θα χυθεί αίμα» για τα σκουπίδια...

Σκληραίνει τη στάση της η κυβέρνηση για το θέμα των απορριμμάτων, απειλώντας τους εργαζόμενους που θα συνεχίσουν την παρεμπόδιση της αποκομιδής με απολύσεις. «Θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» απαντούν οι εργαζόμενοι, αντιδρώντας στην ανάθεση του έργου της αποκομιδής σε ιδιώτες. Τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται από τους δρόμους σήμερα, μέρα και όχι νύχτα, δεσμεύτηκε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος.

Με δηλώσεις του ίδιου του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Θ.Μπαλασόπουλου, θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής συνάντηση των εργαζομένων στους ΟΤΑ με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ).

Ο υφυπουργός Εσωτερικών, Πάρις Κουκουλόπουλος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ, τόνισε ότι ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος εκδίδει υγειονομική διάταξη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στους δρόμους από τη συσσώρευση των σκουπιδιών. Με τη διάταξη αυτή θα κινηθούν αυτόφωρες διαδικασίες για όσους εμποδίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων που -όπως είπε - έχουν μετατραπεί σε «υγειονομική βόμβα».

Υπογράμμισε, μάλιστα, πως εάν συνεχιστεί η παρεμπόδιση στην αποκομιδή των απορριμμάτων, τότε η κυβέρνηση θα προχωρήσει σε κατάργηση θέσεων εργασίας, δηλαδή σε απολύσεις. «Δεν είναι απειλή, ούτε αντεργατική πολιτική» είπε ο κ.Κουκουλόπουλος.

«Τα σκουπίδια θα αρχίσουν να μαζεύονται σήμερα, μέρα και όχι νύχτα» δεσμεύτηκε ο κ.Κουκουλόπουλος, τονίζοντας ότι η αποκομιδή θα γίνει είτε από τους εργαζόμενους στους Δήμους, εφόσον αλλάξουν τη στάση τους, είτε από ιδιώτες.

Απηύθυνε, μάλιστα, έκκληση στους κατοίκους της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους δρόμους μέχρι τη Δευτέρα.

Αναφερόμενος στα επεισόδια που σημειώθηκαν την Πέμπτη κατά τη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και στους προπηλακισμούς που δέχτηκαν τόσο ο δήμαρχος Αθηναίων, Γ.Καμίνης, όσο και ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο υφυπουργός Εσωτερικών έκανε λόγο για «τραμπούκους που μπουκάρουν και δέρνουν δημάρχους».

«Η Δημοκρατία δεν θα υποχωρήσει με απειλές και τραμπουκισμούς» είπε και πρόσθεσε πως στο τέλος θα υπάρξει λογική και ψυχραιμία από τους εργαζόμενους και «όχι εξαλλοσύνες».Ο νομάρχης Αθηνών, Γ.Σγουρός, τόνισε από την πλευρά του ότι η αποκομιδή θα ξεκινήσει εντός της ημέρας. Όλοι οι δήμαρχοι έχουν την εντολή να εξαντλήσουν κάθε μέσο για χάρη της προστασίας των πολιτών. Άμεσα θα μαζευτούν σκουπίδια γύρω από σχολεία, γηροκομεία και κάθε είδους υπηρεσία που περιλαμβάνει ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες».

«Θα χυθεί αίμα»

Ωστόσο, παρά τις προειδοποιήσεις της κυβέρνησης, οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ εμφανίζονται ανυποχώρητοι στις θέσεις τους.

«Οι χωματερές μπορεί να ανοίξουν με τα ΜΑΤ, αλλά δεν θα υπάρξει απορριμματοφόρο για να μαζέψει τα σκουπίδια» είπε στον Βήμα 99,5 ο αντιπρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ, Γ.Χαρίσης, προειδοποιώντας κυβέρνηση και ιδιώτες να μην προχωρήσουν σε καμία ενέργεια.

«Εάν αναθέσετε σε ιδιώτες την αποκομιδή των σκουπιδιών θα χυθεί αίμα και θα πέσει η κυβέρνηση» είπε ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, Β.Πολυμερόπουλος, τονίζοντας ότι «η κυβέρνηση μάς έχει μετατρέψει σε δημόσιες υπηρεσίες β' διαλογής».

«Ο κ. Κουκουλόπουλος δεν εκφράζει κανέναν, δεν μπορεί να βάλει ιδιώτες» πρόσθεσε.

theinsider
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις