Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Requiem για τον ιδιοφυή Wolfgang Amadeus Mozart (27.01.1756-05.12.1791)

Εντυπωσιακά πολυτάλαντος και με αστείρευτη έμπνευση, γεννημένος με έμφυτη την ικανότητα να γράφει μουσική, ο Wolfgang Amadeus Mozart, πέθανε στις 05/12/1971, πριν προλάβει να ολοκληρώσει το Ρέκβιεμ, έργο που του είχε αναθέσει να συνθέσει, ένας ευγενής της εποχής του.
Προορισμένος στην απόλυτη ιδέα της συμφωνικής μουσικής, γράφει τα πρώτα του έργα σε ηλικία έξι ετών και στην σύντομη αλλά καταπληκτική ζωή του,των 35 μόλις ετών, θα γίνει ο μεγαλύτερος, ο πιο πλήρης (συνέθεσε συνολικά 600 έργα) και ο πιο αναγνωρισμένος άνθρωπος της μουσικής.


 Ταγμένος στην τέχνη,καθόλου απλοϊκός, παρ όλη την ευκολία με την οποία συνέθετε, καταπληκτικά αρμονικός και σίγουρα ιδιοφυής, είναι ο πιο διεισδυτικός συνθέτης κλασικής μουσικής στην λαϊκή κουλτούρα. Έργα του, ακούς στο ασανσέρ εταιρειών, στις αίθουσες αναμονής των ιατρείων και στις αναμονές των τηλεφωνικών κέντρων.

Οι επιστήμονες, έχουν καταλήξει πως το άκουσμα της μουσικής του, ηρεμεί τα βρέφη και καταπραΰνει το στρες, ενώ στο you-tube, διαβάσαμε το πιο ενδιαφέρον σχόλιο που έχει γραφτεί για μουσικό έργο. Ενθουσιασμένος από το άκουσμα του Ρέκβιεμ, χρήστης παρατήρησε, πως καθώς ουρούσε και άκουγε την σύνθεση του Μότσαρτ, θεώρησε προς στιγμήν, πως αυτή του η ούρηση, θα μπορούσε να είναι καθοριστική για την εξέλιξη του κόσμου.


Σίγουρα υπάρχουν σπουδαιότερες επιρροές από το έργο του συνθέτη, ωστόσο και αυτή θα πρέπει να καταγραφεί. Πέθανε διάσημος, αλλά φτωχός, ένα βράδυ, πριν από 220 χρόνια. 
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις