Δευτέρα, 9 Ιουλίου 2012

Διάθλαση Ιουλίου

Μετά από την υπέροχη διάθλαση που έχει αυτός ο Ιούλιος, εννοώ το φως του, έλα ξέρεις τώρα τι σου λέω, αυτό το φως, είναι το καλύτερο του χρόνου, είναι ο καλύτερος μήνας του χρόνου, ξεκινά το μεγάλο καλοκαίρι, τέλος του μήνα, το έχω ήδη βαρεθεί και θέλω να με χαιρετήσει. Σε αυτό το φως, κάνω πολλές σκέψεις, γιαυτά που γίνονται και εκείνα που ίσως γίνουν.
Πριν μερικές μέρες, έγινε μια σπουδαία ανακάλυψη. Στην Ελβετία στο ερευνητικό κέντρο του Cern, ανακοινώθηκε πως οι επιστήμονες ανακάλυψαν το μποζόνιο του Higgs. Δεν ξέρω αν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς σημαίνει αυτό, είναι μια υπέροχη ανακάλυψη που αλλάζει εκ θεμελίων όλα όσα ξέραμε για τον κόσμο. Αν πεις σε έναν επιστήμονα, "σωματίδιο του Θεού", θα γελάσει με νόημα. Η αναφορά στην θρησκεία, δεν τον αφορά, είναι μια ωραία διαφήμιση, που έκανε το πείραμα πιο δημοφιλές. Το περίεργο είναι πως στην Ελλάδα, η μόνη ανακοίνωση που προβλήθηκε για το μποζόνιο του Higgs, ήταν η δήλωση ενός παπά που είπε πως αυτό που ανακαλύφθηκε, "είναι το σωματίδιο του διαβόλου"...Εδώ αλλάζει όλη η σύγχρονη φυσική και εμείς, αντί να εστιάσουμε στην ανακάλυψη, δημοσιεύουμε τις δηλώσεις ενός δογματικού. Μερικές φορές δεν απορώ που δεν μπορούμε να αλλάξουμε τίποτα σε αυτή τη χώρα. Και τα blogs και τα sites μου φαίνονται εξαιρετικά ηλίθια. Δεν είναι παρά μια κακή προέκταση της κακής μας τηλεόρασης.
Άποψη που ενισχύθηκε το σκ, διαβάζοντας το εξαιρετικό Hotdog, που κυκλοφορεί. Διάβασέ το, θα καταλάβεις πώς η διαπλοκή αφορά πια όλες τις πτυχές αυτής της κοινωνίας, θα μάθεις να μην πιστεύεις τίποτα και να προσέχεις πολύ τι και ποιον διαβάζεις. Ωραίος ο Βαξεβάνης, φαίνεται τίμιος δημοσιογράφος, να το πάρεις το περιοδικό και φυσικά το Unfollow, με εξαιρετικά σύντομα και περιεκτικά κειμενάκια, στο πνεύμα των blogs, αφού οι συντάκτες του είναι κυρίως bloggers.
Κατα τα λοιπά, δεν αλλάζουν και πολλά. Απλά όσο πιο καθαρά σκέφτεσαι, τόσο πιο πολύ μαθαίνεις το τι πρέπει να κάνεις, προς τα που να πας και τι να διαλέξεις. Η διάθλαση του φωτός που σου έλεγα βοηθά σε αυτά, αυτό άλλωστε είναι το μαγικό ελληνικό καλοκαίρι. Είναι ευεργετικό ως προς την καθαρότητα των μηνυμάτων του. Τελικά η φύση είναι σοφή. Ελπίζω και σε σένα να φέρεται με την ίδια σοφία.
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις