Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

O Alexis της γνωστής δυναστείας...

Για τους πολλούς Αμερικανούς το όνομα Alexis, έγινε διάσημο από τη «Δυναστεία», όπου, ως γνωστόν, η Τζόαν Κόλλινς ενσάρκωνε το ρόλο της αδίστακτης, που δεν δίσταζε μπροστά σε τίποτα προκειμένου να πετύχει τους σκοπούς της. Και συνήθως τα κατάφερνε! Εκείνη την περίοδο ο Αλέξης Παπαχελάς, «παιδί του Κολλεγίου» και υποστηρικτής του ΚΚΕεσωτερικού
αρθρογραφούσε στην εφημερίδα «Πρωϊνή» της Νέας Υόρκης.
Παράλληλα, ο Αλέξης ήταν και ανταποκριτής της «Αυγής».
Όταν ο Κοσκωτάς, σάρωνε τα πάντα στο πέρασμά του, ο Αλέξης ανέλαβε ανταποκριτής της «Γραμμής» στην Ουάσιγκτον!
Eντελώς τυχαία.
“Γραμμή» ήταν ο μιντιακός Ομιλος του Κοσκωτά.
Πήγε, στο κέντρο των αποφάσεων. Εγκατέλειψε και την «Αυγή».
Έγινε Alexis!
Όταν η φούσκα Κοσκωτά, έσκασε με πάταγο, ο Alexis, δεν χάθηκε! Είχε εν τω μεταξύ καλλιεργήσει τις σχέσεις του με το..κατεστημένο της Ουάσιγκτον. Μεταπήδησε στο MEGA! Εκτελούσε χρέη ανταποκριτή του Μεγάλου Καναλιού στην Ουάσιγκτον!
Παράλληλα ήταν και ανταποκριτής της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ» και του ΣΚΑΙ, τα οποία είχαν περάσει πλέον υπό τον έλεγχο της οικογένειας Αλαφούζου.
Κατά τη διάρκεια των Νατοϊκών βομβαρδισμών στα Βαλκάνια, ο Alexis διέπρεψε για την ακρίβεια των πληροφοριών και των προβλέψεών του.
Στα briefings του Λευκού Οίκου, καθιερώθηκε ως Alexis!
Ακόμα και η Μαντλίν Ολμπράϊτ (επικεφαλής του State Department επί Κλίντον) δημοσίως τον προσφωνούσε dear Alexis!
Ο Alexis, αφού κατέκτησε την Αμερική, ήρθε πλέον να κατακτήσει και την Ελλάδα.
Για μια δεκαετία περίπου, παρέδιδε μαθήματα δημοσιογραφικής δεοντολογίας, εγκυρότητας και σοβαρότητας από το Κανάλι των Εκδοτών.
Στα εθνικά θέματα υπερασπιζόταν μια γραμμή «διαλλακτικής μετριοπάθειας». Στο εσωτερικό ήταν υπέρμαχος του εκσυγχρονισμού!
Πριν από μερικά χρόνια, ο Alexis, έκανε ακόμα μια πετυχημένη μεταγραφή. Έγινε,μέτοχος της «Καθημερινής», (γράφτηκε ότι κατέβαλλε περίπου ένα εκατομμύριο ευρώ για το ποσοστό που αγόρασε. Ήταν προφανώς οι οικονομίες του μετά από τόσα χρόνια σκληρής δουλειάς).
Έγινε και Διευθυντής της!
Έγινε και Γενικός Γραμματέας του ΕΛΙΑΜΕΠ!!!
Α, για να μην το ξεχάσω, στο μεταξύ ο Alexis είχε γίνει και συγγραφέας ενός βιβλίου που στηριζόταν σε έγγραφα ξέρετε ποίων!
Τιμητής των πάντων, ο πολυπράγμων ο Alexis!
Σύμφωνα, λοιπόν, με το WikiLeaks, τα δικαιώματα του οποίου για την Ελλάδα απέκτησε ο Όμιλος Αλαφούζου, «ο πλέον γνωστός Έλληνας δημοσιογράφος», ενημέρωνε το Γραφείου Τύπου της Αμερικανικής Πρεσβείας για τα ρεπορτάζ του προτού προβληθούν.
Θεωρώ την πληροφορία εντελώς συκοφαντική και κακόπιστη.
Ο Alexis δεν θα ξέπεφτε ποτέ στο Γραφείο Τύπου.
Ούτε θα ζητούσε έγκριση!
Απλώς, ο Αlexis, στο πλαίσιο της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, φανατικός υπηρέτης της οποίας είναι, ήθελε να έχει και τον αντίλογο της άλλης πλευράς.
Αλλά οι κακόβουλοι, σπεύδουν να ανακαλύψουν ύποπτες διαδρομές.

antinews.gr

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

all animals are equal, but some animals are more equal than others...

Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Διαβάζω τους:

Δημοφιλείς αναρτήσεις