Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2011

Ντεμέκ μαγκιά

Είναι η απροκάλυπτη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου να μας πείσει πως συγκινείται από την απόγνωση που ζουν εκατομμύρια Έλληνες από τις δικές του υποτακτικές επιλογές.
Είναι η επικοινωνιακή προπαγάνδα της Ν. Δημοκρατίας να μας εξασφαλίσει το πολιτικό όραμα που μας στερεί το ΠΑΣΟΚ, ενώ όλοι
 ξέρουν πως ο Κ.Σαμαράς είναι τόσο πρακτικά όσο  και πολιτικά  ανίκανος να ανταπεξέλθει στην

 κατάσταση.
Ντεμέκ μαγκιά είναι οι χειρισμοί της αριστεράς, που ακόμη και όταν χρειαζόμαστε αντίβαρο στην ξεφτίλα, συνεχίζει να οργανώνει ξεχωριστές πορείες του ΠΑΜΕ, ζώντας στην δική της πολιτική νιρβάνα άλλων εποχών.
Είναι η απίστευτη ανικανότητα της προοδευτικής "αριστεράς" του κ. Τσίπρα, νέου, ωραίου και τόσο απελπιστικά αναποτελεσματικού. Οι ανεύθυνες δηλώσεις του κ. Αλαβάνου που υποθάλπτουν βία. Οι καιροί είναι επικίνδυνοι και η χώρα δεν χρειάζεται παρότρυνση σε βίαιες πράξεις. Όραμα χρειάζεται αλλά  η εστέτ ασφάλεια του κ.Αλαβάνου, αφού απέτυχε να εμπνεύσει αυθεντικά λαϊκά κινήματα, αρκείται πλέον σε δηλώσεις για τις πλατείες Ταχρίρ.
Ντεμέκ μαγκιά είναι η σιωπή των ακροδεξιών του ΛΑΟΣ που εξαντλούν την πολιτική τους ρητορεία στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμωνα, στους μετανάστες και στις ταυτότητες. Στα σπουδαία, καμιά κίνηση. Το έχουνε ράψει σαν τους πρόσφυγες.
Ντεμέκ μαγκιά είναι η wanna be πολιτική περσόνα -αλλά κρίμα είμαι παπάς- Άνθιμος, που εξαντλεί τα ψυχολογικά του συμπλέγματα στον Μπουτάρη και τους γάμους ομοφύλων, λες και χέστηκε κανείς μας (εκτός από τη φοράδα στ'αλώνι) για το αν θα παντρευτεί ο γείτονας. Καμία σοβαρή πολιτική τοποθέτηση, καμία σοβαρότητα, ανοχή και υποκρισία. Αυτή είναι η εκκλησία.
Ντεμέκ μαγκιά είμαι εσύ και γω, που πατάμε κάτω σαν τις γόπες και στρίβουμε με δύναμη και  το πόδι επιπλέον τον κάθε κακομοίρη μετανάστη, αδύναμο και τον συνάνθρωπό  μας καθημερινά, ενώ κάθε Δευτέρα βράδυ, στις 9.00, μουσκεύουμε με δάκρυα το μανίκι για κάτι λεπρούς πριν εξήντα χρόνια.
Φτάνει παιδιά. Δεν θέλουμε άλλους τσάμπα μάγκες.
Δες και αυτό...

Βιομηχανικό παιδί...

Βιομηχανικό παιδί...
Νομίζω είμαι βιομηχανικό παιδί εγκλωβισμένο σε κήπους με ξεριζωμένους λωτούς, αγριολεμονιές και τριαντάφυλλα που αρνούνται να μεγαλώσουν. Υπάρχουν τέτοια, τριαντάφυλλα νάνοι.

Nueva Cosmo

Nueva Cosmo
Δεν είχες αλλάξει. Είχες απλά πάει σε άλλο τόπο. Σαν να αγνοούσες γύρω σου το ρουν της πόλης, τη φασαρία, εσύ ο πάντα άνθρωπος της εξοχής, που δεν την άντεχες καν, ούτε για μια ζωή, ούτε για μια στιγμή. Και κάπνιζες

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)

Για τον Φ.Κάφκα (1883-1924)
Υπάρχει μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στην κανονικότητα και το παράλογο του κόσμου, πολύ λεπτή και άκρως επικίνδυνη, να την δεις, να την κατανοήσεις και τελικά να την περάσεις χωρίς να σε καταπιεί στο χάος της.

Μικρή ιστορία Κυριακής

Μικρή ιστορία Κυριακής
Τα πιο ωραία μπαρ του κόσμου, είναι αυτά που δεν πήγα ακόμη. Δεν ξέρω πόση νεότητα πρέπει να ξοδευτεί ακόμη σε ωραίες, ξύλινες, στοργικές μπάρες, με λευκά ποτά και μαύρες μπύρες από την Ιρλανδία,

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...

Βγες μ΄ένα κορίτσι που δεν διαβάζει...
Βγες ραντεβού με ένα κορίτσι που δεν διαβάζει. Ανακάλυψε την στη μελαγχολική ζοφερότητα ενός μπαρ του συρμού, ή στο καπνισμένο, ιδρωμένο και αλκοολούχο χώρο ενός club

"Μην προσπαθείς"

"Μην προσπαθείς"
Ο Τσαρλς Μπουκόφσκι, πέθανε στις 9 Μαρτίου του 1994 από Λευχαιμία στην Αμερική, μια χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, γιατί και αυτή ποτέ δεν τον αγάπησε.

Ο γιος των Κράμερ

Ο γιος των Κράμερ
Οι απορίες μου εξαντλούνται σε χαζά ερωτήματα, πχ. τι απέγινε το πιτσιρίκι που έπαιζε στο Κράμερ εναντίον Κράμερ, γιατί ήταν όμορφο και με κάνει να αναρωτιέμαι.

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)

Karl Marx (μικρή αναφορά για μια επέτειο)
Η διαλεκτική του Χέγκελ, που τόσο τον γοήτευσε στα νεανικά του χρόνια, στάθηκε η αφορμή για την ιστορικά διαρκώς αναθεωρήσιμη φιλοσοφία του, αυτός ο οποίος πρώτος απέρριψε

Το καλύτερο app που βρήκα

Το καλύτερο app που βρήκα
Το καλύτερο μακράν I-phone app, που έχω ανακαλύψει είναι το Urban Dictionary γιατί εκτός από το ότι είναι πολύ αστείο και με μοναδικούς ορισμούς, μαθαίνεις απίστευτη slag

What Art Would You Like To See Before You Die?

What Art Would You Like To See Before You Die?
Μπορεί η τελευταία επιθυμία να είναι και η σημαντικότερη στην ζωή ενός ανθρώπου, αν και προσωπικά πιστεύω ότι η επιθυμία που εκπληρώνεται πριν το τέλος, είναι η λιγότερο ικανή να προσφέρει ευτυχία.

Casablanca...

Casablanca...
Έβαλα ταινία. Καζαμπλάνκα. Μυθική με ατελείωτους σακατεμένους έρωτες. Θα την κοίταζα αλλά χθες, ήταν μια μεγάλη νύχτα που άκουσα πολλά πουλιά. Κάποτε ξύπναγα χαράματα
Από το Blogger.

Δημοφιλείς αναρτήσεις